300 гривень за кілограм: експерт розповів, коли подешевшає лохина

300 гривень за кілограм: експерт розповів, коли подешевшає лохина

Ексклюзив
Укрінформ
На українському ринку вартість лохини може впасти за 2-3 тижні. Фермери лише почали збирати ранні сорти.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор КП «Добробут Захід», що на Прикарпатті, Микола Гришук.

«Зараз на полях лише почали збирати ранні сорти лохини. Тепер лохина на ринку коштує близько 300 грн за кг. Але ще не всі почали збір ягоди. Тому варто очікувати зниження ціни вже за 2-3 тижні», - зазначив Гришук.

Він зауважив, що цього року через ранні приморозки багато господарств, що вирощують лохину у східних регіонах, постраждали. Втім, на заході урожайність вдалося вберегти.

«У цьому році ми впорались на відмінно, бо приморозки були значні. Обприскували ягоду і вдень, і вночі - до морозів і після. Використовували виключно біопрепарати. Тому очікуємо високу врожайність», - зазначив експерт.

Читайте також: В Україні значно подешевшала торішня цибуля - EastFruit

За його словами, серед найбільш популярних сортів ранньої лохини називають «Дюк». Є ще середні сорти і пізні. У П’ядицькій громаді, що на Прикарпатті, перевагу надають сорту «Елліот».

«Торік «Елліот» у нас довго не тримався, бо було дощове літо, і він дуже швидко дійшов. Ягода аж тріскала, тому варто було її швидко зібрати. А ось на Київщині цей сорт протримався до осені», - констатує фахівець.

Відомо, що комунальне підприємство «Добробут Захід» працює у П’ядицькій громаді Івано-Франківської області. У лютому тут розпочали органічну сертифікацію плантації лохини, що дасть можливість підприємству вийти на нові ринки збуту.

Як повідомляло агентство, українські фермери збільшують насадження обліпихи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-