ДАР з 25 червня прийматиме заявки від аграріїв на субсидії

ДАР з 25 червня прийматиме заявки від аграріїв на субсидії

Укрінформ
У Державному аграрному реєстрі з 25 червня аграрії можуть подати заявки за трьома напрямами бюджетної підтримки на оброблення земель та утримання сільгосптварин.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України, передає Укрінформ.

"25-го червня 2024 року, о 10 годині в Державному аграрному реєстрі розпочнеться прийом заявок на окрему бюджетну субсидію у розмірі 4 тис. грн на 1 га оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення для виробників сільськогосподарської продукції, що мають у власності та/або користуванні до 120 га земель сільськогосподарського призначення", - йдеться у повідомленні.

На спеціальні бюджетні дотації для утримання корів, кіз та/або овець прийом заявок розпочнеться 27-го червня о 10 годині.

У профільному відомстві нагадують, що спеціальна бюджетна субсидія для аграріїв, які мають у власності від 3 до 100 корів (усіх напрямів продуктивності) передбачається виплата по 7 тис. грн на кожну голову. Для аграріїв, які утримують маточне поголів’я кіз та/або овець від 5 до 500 голів - у розмірі 2 тис. грн на одну голову.

Читайте також: USAID створив для аграріїв із зони можливих бойових дій додаткову програму допомоги добривами

"Подати заявки на отримання бюджетної допомоги можуть аграрії усіх областей окрім територій, тимчасово окупованих та зони активних бойових дій. При реєстрації у ДАР заявок на суму, що відповідає затвердженому обсягу бюджетних коштів, подання заявок припиняється", - додали в Мінагрополітики.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України ухвалив рішення щодо надання грантової підтримки малим агровиробникам - розпорядження № 495-р «Питання спрямування коштів, залучених від Міжнародного банку реконструкції та розвитку і Міжнародної асоціації розвитку, Міністерству аграрної політики та продовольства». Залучені грантові кошти дозволять, у першу чергу, забезпечити фінансову підтримку аграріям, які мають у власності чи користуванні до 120 га; утримують до 100 корів або до 500 маточного поголів’я кіз або овець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-