Нафтогаз сплатить до держбюджету майже ₴14,3 мільярда дивідендів та податків на них

Нафтогаз сплатить до держбюджету майже ₴14,3 мільярда дивідендів та податків на них

Укрінформ
"Нафтогаз України" сплатить до державного бюджету 14,3 млрд грн дивідендів та податків на них за результатами діяльності у 2023 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Нафтогазу.

"НАК "Нафтогаз України" за результатами діяльності в 2023 році сплатить до державного бюджету України майже 12,2 млрд грн дивідендів, а також 2,1 млрд гривень податку на дивіденди", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ця сума становить 95% чистого консолідованого прибутку Групи Нафтогаз, що належить акціонерам компанії. Виплата дивідендів має відбутися не пізніше 30 липня.

"Група Нафтогаз стала прибутковою, що дає змогу підтримувати Україну в умовах війни. І це попри те, що у 2023 році ми виконували всі свої зобов’язання, покладені на нас державою, та постачали газ за соціальною ціною побутовим споживачам, виробникам тепла та електроенергії, бюджетним і релігійним організаціям. Дякую всій команді за ефективну роботу", – зазначив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

Читайте також: Укрнафта сплатила державі дивіденди за минулий рік

Як повідомлялося, у 2023 році Група Нафтогаз отримала 23,1 млрд грн прибутку проти збитку 79,1 млрд грн за підсумками 2022 року. При цьому за підсумками 2023 року порівняно із 2022-м усі ключові компанії Групи Нафтогаз покращили фінансові результати щонайменше на 40%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-