У Києві планують побудувати ТЕЦ, які працюватимуть на відходах

У Києві планують побудувати ТЕЦ, які працюватимуть на відходах

Фото
Укрінформ
"Концепція енергетичної стійкості Києва" передбачає створення двох ТЕЦ на різних берегах столиці, що працюватимуть на комбінованому паливі і використовуватимуть висококалорійні фракції відходів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Представники муніципалітету столиці відвідали Львів та ознайомилися з об’єктами будівництва механіко-біологічного сміттєпереробного комплексу. Також делегація оглянула сміттєвий полігон поблизу села Грибовичі, де здійснюється рекультивація.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, ці проєкти у Львові фінансує Європейський банк реконструкції та розвитку і вони є важливими в контексті міжнародної співпраці українських міст та впровадження європейських практик.

“Кількість сміття не зменшується, і його правильна та безпечна утилізація потребує ефективних рішень. Бачимо, що за сприяння ЄБРР роботи з будівництва полігону для Львова активно продовжують. Важливо, що в перспективі, за задумом інженерів, сміттєпереробний комплекс використовуватиме потенціал побутових відходів як джерело електричної енергії”, – зауважив Пантелеєв.

За його словами, представники Києва домовились із львівськими колегами про подальшу взаємодію в цій сфері та обмін досвідом для якомога раціональнішого використання сміття як енергоджерела.

“Україна живе в умовах енергетичного дефіциту. Ворог системними ударами намагається знищити існуючу енергосистему, позбавити нас електроенергії та газу. Тому ми маємо використати всі шляхи й можливості, що дозволять продукувати енергію”, - зазначив Пантелеєв.

За його словами, саме на це спрямована Концепція енергетичної стійкості Києва (Енергетичне відновлення: шлях до розподіленої когенерації). Серед інших об’єктів вона передбачає створення двох ТЕЦ на різних берегах столиці, що працюватимуть на комбінованому паливі і використовуватимуть висококалорійні фракції відходів.

Читайте також: У Житомирі запроваджують додаткові потужності з виробництва електроенергії - мер

"Для великих міст таке заміщення звичних видів палива вирішує одразу дві проблеми – дефіцит енергії та проблему накопичення сміття. Таку практику широко використовують у європейських містах, і прагнемо застосовувати ми", – заявив представник КМДА.

Як повідомляв Укрінформ, КМДА спільно з НТУ “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського, Інноваційним холдингом Sikorsky Challenge та Klitschko Foundation започаткували акселераційну програму “Стійке місто”, у межах якої буде розроблений коефіцієнт стійкості житлових будівель міста та проведений конкурс “Смартсистеми енергомоніторингу і програмні рішення розвитку систем енергетичного менеджменту”.

Фото: kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-