На Донеччині площі посівів скоротилися майже на 80% у порівнянні з довоєнними - ОДА

На Донеччині площі посівів скоротилися майже на 80% у порівнянні з довоєнними - ОДА

Ексклюзив
Укрінформ
У Донецькій області площі сільгосппосівів цьогоріч скоротилися майже на 80% у порівнянні з тими, які були до повномасштабного російського вторгнення, до 2022 року: з 1,41 млн га до 313 тис. га.

Про це повідомив Укрінформу директор департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА Артем Чаган.

«У 2021 році на Донеччині засівали 1,41 млн га земель. У рік повномасштабного вторгнення площі посівів скоротилися до 406 тис. га, у 2023 році – до 364 тис. га, а в цьому році – до 313 тис. га. Зокрема, на тепер ворог окупував близько 59% території області», - йдеться у повідомленні.

За словами Чагана, частину сільськогосподарських земель зараз не обробляють через близькість до лінії зіткнення, це – «сіра зона». Окрім того, заміновані майже всі землі деокупованих Лиманської і Святогірської громад, а також деокупованої частини Великоновосілківської громади. Певні території займають фортифікації, землі «також лишаються під паром» (поле сівозміни, не зайняте посівами – ред.).

Читайте також: У період жнив на Донеччині дозволять проїзд сільгосптехніки під час комендантської години

Як повідомлялося, Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту - близько 300 км. На підконтрольній українській владі території Донеччини зараз залишаються близько 472 тис. жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-