На Донеччині російська армія з початку війни пошкодила майно 345 сільгосппідприємств

На Донеччині російська армія з початку війни пошкодила майно 345 сільгосппідприємств

Ексклюзив
Укрінформ
У Донецькій області російські загарбники з початку повномасштабної війни пошкодили майно 345 сільгосппідприємств, і це більше половини з тих, які залишилися працювати в регіоні.

Про це повідомив Укрінформу директор департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА Артем Чаган.

«З початку повномасштабного вторгнення в Донецькій області росіяни пошкодили майно 345 сільгосппідприємств… Знищено або пошкоджено понад 3,6 тис. одиниць техніки, зокрема 133 комбайни та 503 трактори», - сказав Чаган.

Він зазначив, що на початку 2022-го на підконтрольній Україні території Донеччини працювали 1223 сільськогосподарських підприємства, зокрема 851 фермерське господарство. Але після повномасштабного вторгнення у регіоні залишилося працювати 512 сільгосппідприємств.

За словами керівника департаменту, лише чотири підприємства переробної промисловості та сім у галузі тваринництва змогли релокувати свої виробництва.

Чаган нагадав, що попередньо обраховані збитки в сільському господарстві регіону вже перевищують 5 млрд грн.

Читайте також: На Донеччині через ворожі обстріли знищені 1,2 мільйона птиці та 25 тисяч свиней - ОДА

«Найбільше постраждало рослинництво, де втрати – понад 3 млрд грн, і тваринництво – 1,1 млрд грн. Водночас найбільші збитки – а це на лінії зіткнення та на окупованих територіях - наразі порахувати неможливо», - додав посадовець.

Як повідомлялося, Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту - близько 300 км. На підконтрольній українській владі території Донеччини наразі залишаються близько 472 тис. мешканців

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-