Об 11:00 - брифінг про оновлення житлової політики для Ukraine Facility

Об 11:00 - брифінг про оновлення житлової політики для Ukraine Facility

Медіацентр Україна - Укрінформ
Укрінформ
26 червня об 11:00 - брифінг на тему: "Оновлення житлової політики як вимога Ukraine Facility".

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер: Олена Шуляк - голова Комітету ВРУ з питань організації державної влади місцевого самоврядування та містобудування.

Теми до обговорення:

  • Яким має бути процес вдосконалення житлової політики України? 
  • Про що йдеться у відповідному законопроєкті та що пропонують українські громади?

Чому це важливо? 

За програмою Ukraine Facility Європейського Союзу, яка передбачає надання Україні 50 млрд євро впродовж 2024-2027 років, Україна отримує кошти на макрофінансові потреби – підтримку державного бюджету. Структурними маяком, який потрібно виконати для отримання фінансування, залишається зокрема прийняття законопроєкту «Про основні засади державної житлової політики».

Протягом квітня-травня 2024 року голова Комітету ВРУ з питань організації державної влади місцевого самоврядування та містобудування Олена Шуляк спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та у співпраці з ГО «Інститут Республіка» провели публічні консультації «Сучасна та ефективна житлова політика», під час яких вдалося зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «Про основні засади житлової політики» зі всіх куточків України. На основі отриманих даних сформували рекомендації щодо вдосконалення цього законопроєкту, які лягли у відповідний звіт.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Дивіться на YouTube-каналі Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-