Україна з початку війни отримала від Іспанії понад $100 мільйонів

Україна з початку війни отримала від Іспанії понад $100 мільйонів

Укрінформ
Україна отримала від Іспанії 104 млн дол. прямої бюджетної підтримки з початку повномасштабного вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів за підсумками зустрічі міністра фінансів України Сергія Марченка з міністром економіки, торгівлі та підприємництва Іспанії Карлосом Куерпо Кабайєро та Надзвичайним і Повноважним Послом Іспанії в Україні Рікардо Лопес-Аранда Хагу.

“Фінансова, військова та гуманітарна підтримка - це напрямки, де Іспанія демонструє солідарність з Україною. І я вдячний уряду та громадянам Іспанії за допомогу Україні у вирішальний для нас час. З початку повномасштабного вторгнення Іспанія надала 104 млн доларів США прямої бюджетної підтримки, з яких близько половини – гранти”, - сказав міністр фінансів.

Грантові кошти обсягом 50,1 млн дол. були спрямовані в межах проєкту Світового банку PEACE in Ukraine на відшкодування витрат на оплату праці працівників державних органів та педагогічних працівників. Решта залученого фінансування обсягом 53,8 млрд дол. надійшла у вигляді позики в межах проєкту HEAL з підтримки сектору охорони здоров’я.

Учасники зустрічі розглянули потенційні напрямки подальшої співпраці України та Іспанії, зокрема шляхом залучення іспанського приватного сектору. Це енергетика, транспортна та муніципальна інфраструктура.

Читайте також: Іспанія відправила Україні другу партію ракет для Patriot - ЗМІ

Як повідомлялось, з початку повномасштабного вторгнення Україна залучила 85,4 млрд дол. міжнародної фінансової допомоги.

Фото: Мінфін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-