Укрзалізниця створила дочірню компанію для розв'язання проблеми дефіциту електроенергії

Укрзалізниця створила дочірню компанію для розв'язання проблеми дефіциту електроенергії

Укрінформ
АТ "Укрзалізниця" створило ТОВ “УЗ Енерго”, що забезпечуватиме розбудову розподіленої генерації та має розв'язати проблему нестачу електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Укрзалізниця.

"Укрзалізниця для побудови розподіленої генерації електроенергії створює окрему юридичну особу – ТОВ “УЗ Енерго”. Вона забезпечуватиме потреби компанії та споживачів, які приєднані до мереж залізниці", - йдеться у повідомленні.

Новостворена компанія має побудувати у різних регіонах України газові електростанції загальною потужністю до 250 МВт. Насамперед вони будуть встановлені в обласних центрах та приєднані до мереж Укрзалізниці, від яких заживлені об’єкти залізничного транспорту, соціальної сфери, а також об’єкти критичної інфраструктури інших галузей економіки.

ТОВ “УЗ Енерго” створено відповідно до вимог законодавства, яке забороняє оператору системи розподілу (обленерго) займатися виробництвом електроенергії. Укрзалізниця ж, яка також виконує функції обленерго, має понад 100 тисяч приєднаних споживачів.

Читайте також: Іспанська компанія ADIF допоможе Укрзалізниці адаптувати потяги до різної ширини колії

Зазначається, що зараз Укрзалізниця відчуває дефіцит електроенергії, адже запроваджені ліміти покривають лише 75% для забезпечення перевізного процесу та поточної господарської діяльності. Очікується, що в осінньо-зимовий період посилення дефіциту може вплинути на безперебійний рух поїздів та негативно позначитися на наданні комунальних послуг для побутових споживачів.

Як повідомляв Укрінформ, на початку червня АТ «Укрзалізниця» тимчасово змінила графік руху 74 приміських електропоїздів для оптимізації споживання електроенергії.

Фото: Укрзалізниця

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-