Україна сьогодні імпортує 33 231 МВт-годин електроенергії

Україна сьогодні імпортує 33 231 МВт-годин електроенергії

Укрінформ
На неділю, 30 червня, прогнозується імпорт електроенергії 33 231 МВт/год, експорту не передбачається.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

Минулої доби Україна на запит Польщі отримувала надлишки електроенергії з енергосистеми цієї країни. Сьогодні також здійснюється отримання надлишків електроенергії з енергосистеми Польщі.

У суботу, 29 червня, графіки погодинних відключень споживачів застосовуються з 0:00 до 24:00. У разі зміни ситуації інформація буде оновленоа.

Як підкреслили в Міненерго, основна причина обмежень – атаки росіян на енергетичну інфраструктуру та негативні наслідки цих атак.

У міністерстві закликали споживачів у ті години, коли є електроенергія, споживати її відповідально. Це посилить стійкість енергосистеми.

У суботу, 29 червня, через обстріл у Донецькій області була знеструмлена підстанція, а також приєднані до неї побутові споживачі та шахта. В цей момент на шахті перебувало 53 людини, їх вивели на поверхню. Усіх споживачів заживлено.

Окрім цього, внаслідок ворожого обстрілу споруди одного з об’єктів генерації регіону поранення отримала працівниця. Її доставлено до лікарні.

Також через обстріл на одній із шахт сталася пожежа у виробничих приміщеннях, яку вже ліквідували.

У Київській області відключалась високовольтна повітряна лінія. Її включили в роботу. Причина відключення – пошкодження на ділянці, яка проходить територією Білорусі (після 24.02.22 українські енергетики не мають доступу до її обслуговування).

Також на Київщині відключалась повітряна лінія оператора системи розподілу. В результаті знеструмилась підстанція, внаслідок чого на залізниці були збої в русі поїздів. Усі споживачі заживлені.

У Дніпропетровській області відключалась повітряна лінія. В результаті знеструмлювалась абонентська підстанція та приєднаний до неї промисловий споживач. Споживача заживлено.

Сьогодні зранку у Волинській області відключалась повітряна лінія оператора системи розподілу. Знеструмилась підстанція та приєднані до неї побутові споживачі. Всіх заживлено.

Читайте також: Графіки відключень світла сьогодні діятимуть протягом доби по всій Україні

У Львівській області на шахті “Відродження” ДП “Львіввугілля” під дією гірничого тиску сталось обрушення порід покрівлі на шахті. У момент аварії у шахті перебували 63 гірники. Смертельних травм зазнали машиніст гірничих виїмкових машин Андрій Кончук та виконувач обов’язків майстра гірничого дільниці з видобутку вугілля Володимир Макогін. Гірничорятувальники підняли тіло Макогона на поверхню о 17:45, Кончука – о 22:53. Обставини трагедії з’ясовуються.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні станом на ранок 30 червня внаслідок російських обстрілів залишаються без світла споживачі у семи областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-