Китайський автогігант BYD повідомив про зростання продажів більш як на 20%

Китайський автогігант BYD повідомив про зростання продажів більш як на 20%

Укрінформ
Найбільший у Китаї виробник електромобілів компанія BYD повідомила про зростання у другому кварталі продажів на 21%, що на тлі очікуваного зменшення поставок Tesla може дати їй змогу знову стати провідним у світі постачальником електромобілів.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

За даними щомісячних звітів BYD про продажі, автовиробник із квітня по червень продав понад 426 тисяч електромобілів, що приблизно на 12 тис. менше, ніж заплановані на другий квартал поставки автомобілів Tesla.

Очікується, що в найближчі дні американська компанія повідомить про падіння на 6% поставок у квітні-червні, і якщо фактичні результати за квартал виявляться нижчими, ніж очікувалося, Tesla може знову поступитися лідерством у продажах електрокарів китайській BYD.

Один із найбільших у світі фінансових конгломератів Barclays прогнозує падіння поставок Tesla у другому кварталі на 11%, що стане її найгіршим показником за всю історію.

Після багатьох років стрімкого зростання Tesla стала найдорожчим автовиробником у світі, проте у січні компанія попередила, що зростання поставок у 2024 році буде значно нижчим, ніж раніше, через різке посилення конкуренції на ринку електромобілів.

Від березня американська компанія скоротила виробництво свого бестселера Model Y на заводі в Шанхаї, реагуючи на зниження попиту на старі моделі Tesla в Китаї, другому за величиною ринку після США.

Читайте також: Розганяється до 309 кілометрів: BYD представила електричного конкурента Ferrari й Lamborghini

Водночас її головний китайський конкурент BYD зберіг стабільне зростання продажів електромобілів, а ряд нових виробників електрокарів із Китаю навіть заявили про кратне зростання продажів у другому кварталі. Наприклад, поставки автомобілів NIO у квітні – червні зросли більш ніж удвічі - до 57 300 одиниць.

У китайській асоціації легкових автомобілів CPCA вважають низькі ціни і зростання попиту на електромобілі та гібриди головними причинами високих продажів китайських електромобілів за останні місяці.

За даними CPCA, лише в Китаї у травні продажі нових електромобілів та гібридів становили 46,7% від загального обсягу проданих автомобілів, що стало новим місячним максимумом.

Як повідомляв Укрінформ, американський автовиробник Tesla відкликає тисячі електропікапів Cybertruck через проблеми, які можуть призвести до аварії.

Фото: BYD

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-