Міненерго спростувало російські фейки про енергетику, АЕС та тривалі відключення світла

Міненерго спростувало російські фейки про енергетику, АЕС та тривалі відключення світла

Укрінформ
Україна не експортує електроенергію й не залякує населення відключеннями світла. Винуватцем критичної ситуації в енергетиці України є Росія.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"Експорт електроенергії не здійснюється. Міністерство вже неодноразово наголошувало на тому, що причина і винуватець критичної ситуації в енергетиці України та обмежень енергопостачання, що зараз відбуваються, – це Росія, її масовані удари по українській енергетиці - маневровій генерації, об’єктах системи передачі електроенергії", - йдеться у повідомленні.

У Міненерго наголосили, що стабілізаційні відключення електроенергії застосовуються виключно для того, щоб система залишалась працюючою.

"Ворог використовує фейкові меседжі, що влада спеціально залякує українців, щоб примусити до капітуляції та змусити виїжджати з України. Це також фейк. Адже це робить не українська влада, а російська - з метою посіяти страх, розчарування і зневіру", - пояснили у міністерстві.

Читайте також: Графіки відключення світла завтра знову застосовуватимуть до трьох черг

Зазначається, що енергетики роблять усе можливе, щоб утримувати ситуацію стабільною, і постійно працюють над збалансуванням енергосистеми. Водночас, через руйнування 9 ГВт генерації внаслідок російських масованих атак дефіцит електроенергії є значним.

У Міненерго також зауважили, що розвиток атомної і розподіленої генерації - це важливі паралельні процеси, які не впливають один на одного і які розвиваються одночасно.

"Нарощування потужностей розподіленої генерації електроенергії має важливе значення для забезпечення термінових потреб споживачів. Нам дуже потрібна розподілена генерація: газотурбінні і газопоршневі установки, зелена генерація. І уряд постійно працює над такими швидкими рішеннями", - заявляє Міненерго.

Читайте також: Зима щодо електроенергії буде важкою, але без блекауту - експерт

Водночас у міністерстві зазначають, що розвиток атомної генерації дозволить реалізувати довгострокові проєкти, що забезпечать енергетичну стабільність України в майбутньому.

Як повідомлялося, із 22 березня поновилися російські масовані атаки на енергетичну інфраструктуру. Через це втрачено 80% потужностей теплової генерації.

Із травня в Україні застосовуються обмеження споживання електрики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-