Підприємці Житомирщини отримали доступних кредитів на понад ₴9 мільярдів

Підприємці Житомирщини отримали доступних кредитів на понад ₴9 мільярдів

Ексклюзив
Укрінформ
Від початку дії програми «Доступні кредити 5-7-9%» малий та середній бізнес Житомирщини отримав кредитних коштів на суму понад 9 млрд грн.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в Житомирській ОВА.

«Бізнес Житомирської області користується низкою державних програм. Однією з основних для малого та середнього бізнесу є програма «Доступні кредити 5-7-9%». За весь період її дії укладено 3284 кредитні договори на загальну суму понад 9 млрд грн. У 2024 році укладено 460 кредитних договорів на загальну суму 1,5 млрд грн, у тому числі 106 договорів укладено агровиробниками на 485,5 млн грн. В області банками-партнерами державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» є 24 установи», - йдеться у повідомленні.

В ОВА додали, що в межах урядового проєкту «єРобота» державну підтримку отримали 687 грантерів на загальну суму понад 227 млн грн.

Зазначається, що часткову компенсацію сільськогосподарським товаровиробникам на безповоротній основі за придбані техніку та обладнання вітчизняного виробництва в області отримали 5 суб’єктів господарювання на загальну суму 924,2 тис. грн.

Окрім того, відповідно до постанови Кабінету Міністрів № 1597 (із змінами) «Про затвердження Правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі» на Житомирщині пільгові кредити отримали 5 сімей на загальну суму 900 тис. грн.

Читайте також: Держгарантії на портфельній основі: банки видали бізнесу кредитів на ₴118,3 мільярда

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів ухвалив постанову, що розширить сферу дії кредитної програми «5-7-9» з метою сприяння децентралізації енергогенерації.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-