Словаччина готується постачати Україні електроенергію в осінньо-зимовий період

Словаччина готується постачати Україні електроенергію в осінньо-зимовий період

Укрінформ
Братислава від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну поставила Києву 40 тис. кВт/год електроенергії і готується це робити й надалі у складний для України осінньо-зимовий період.

Про це під час спільної пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою у четвер у Варшаві заявив президент Словаччини Петер Пеллегріні, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми - значний партнер України у питанні постачання електроенергії. Він початку воєнного конфлікту Словаччина поставила до України понад 40 тис. кВт год електроенергії, що певним чином призвело до стабілізації енергосистеми України. Ми готуємося на осінньо-зимовий сезон, який імовірно буде критичним для України”, - сказав Пеллегріні.

Він підкреслив, що запевнив президента Польщі в тому, що Словаччина має “такий же погляд на неспровоковану агресію Росії”.

“Словаччина не визнає ані анексії Криму, ані зміни кордонів, що відбувається силою з порушенням усіх міжнародних норм”, - наголосив словацький президент.

Читайте також: Україна сьогодні імпортує на тисячу МВт-годин електроенергії більше, ніж учора

Він зауважив, що, хоча Братиславу “часто представляють іншим чином”, вона “виконує багато роботи в цьому питанні” (щодо підтримки України – ред.). Зокрема, за його словами, Словаччина задіяла свої державні компанії чи компанії з державним капіталом до збільшення військової продукції.

Як повідомлялося, Пеллегріні нещодавно переміг у президентських виборах і 15 червня офіційно склав присягу президента країни. Це перший візит політика як президента до Польщі.

Фото: ДТЕК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-