В Укренерго спростували фейк про «тотальний блекаут» від завтра

В Укренерго спростували фейк про «тотальний блекаут» від завтра

Укрінформ
Розповсюджені у соціальних мережах попередження, нібито, в Україні із завтрашнього дня буде «тотальний блекаут», і країна переходить на «зональні відключення», є фейком.

Про це у Телеграмі повідомила ПрАТ «Національна енергетична компанія «Укренерго», передає Укрінформ.

«​​Обережно, нова брехня і фейк. Цього разу - вигадані твердження про «зональні» відключення світла, начебто різні міста будуть віднесені до різних зон і в них буде різна тривалість відключень.

Це чергове ІПСО. Вигадка не має під собою жодних підстав, крім спроби отримати нових підписників на анонімні телеграм-канали, на яких не буде правдивої інформації», - заявляють в Укренерго.

Читайте також: Укренерго попереджає про фейкову сторінку компанії у соцмережі

В Укренерго додали, що вимушені відключення електроенергії спричинені винятково ракетно-дроновими атаками Росії, та повторили прохання користуватися інформацією лише з офіційних джерел: сторінки Укренерго, Міненерго та обленерго.

Раніше у соціальних мережах з’явилися повідомлення, нібито з завтрашнього дня вся Україна «примусово переходить до зонової системи відключень». Зокрема стверджувалося, що у містах, що потрапили до «чорної зони» «світло буде відсутнє від 12 до 18 годин на добу». В «сірій зоні» - «від 6 до 12 годин на добу», в «білій зоні» - «світло будуть вимикати до 6 годин на добу, або зовсім не будуть».

Фото: ДТЕК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-