Нафта здешевшала після підйому цін напередодні

Нафта здешевшала після підйому цін напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту еталонних марок опускаються у п'ятницю, 5 липня, після підйому напередодні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість вересневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $87,13 за барель, що на $0,3 (0,34%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. Напередодні ці контракти зросли у ціні на 9 центів – до $87,43 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися в ціні на $0,17 (0,2%) – до $83,71. У четвер біржі в США було закрито у зв'язку зі святкуванням Дня незалежності, а на день раніше контракт завершив торги на рівні $83,88 за барель, максимальному з 16 квітня.

Напередодні Саудівська Аравія повідомила про зниження цін на нафту з постачанням в азійські країни у серпні, при цьому вартість палива для клієнтів з Європи зросте.

Паливо марок Arab Extra Light та Arab Light із постачанням у країни Азії здорожчає наступного місяця на $0,6 за барель. У результаті воно коштуватиме відповідно на $1,6 й $1,8 за барель більше, ніж кошик нафти Оман/Дубай. Вартість більш «важких» сортів підвищиться на $0,7 за барель, йдеться у повідомленні держкомпанії Saudi Aramco.

Ціна для європейських країн зросте на $0,9 за барель, а «легка» нафта, що постачається у США, здорожчає на $0,1 за барель.

На день раніше стало відомо, що комерційні запаси нафти в США минулого тижня впали на 12,16 млн барелів. Товарні запаси бензину й дистилятів також суттєво знизилися, що говорить про високий попит на паливо у найбільшій економіці світу.

Читайте також: ФДМУ готує до продажу нафтову компанію «Альянс-Україна» - актив оцінюють у 450 мільйонів

«Ми бачимо сигнали, що вселяють надію, поступового збільшення кількості літніх поїздок, що підвищує попит на паливо в США», – сказала старший аналітик Phillip Nova Pte Приянка Сачдева. Крім того, деескалації напруженості на Близькому Сході не спостерігається, і націнка за ризик нікуди не подінеться, додала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-