Держгеонадра реалізували спецдозволів на ₴59,8 мільйона

Держгеонадра реалізували спецдозволів на ₴59,8 мільйона

Укрінформ
Державна служба геології та надр України за підсумками восьмих аукціонів залучила 59,8 млн грн від продажу спеціальних дозволів на користування надрами.

Про це повідомила пресслужба установи, передає Укрінформ.

«Під час чергових електронних торгів Державна служба геології та надр України реалізувала 8 спеціальних дозволів на користування ділянками надр із покладами піску, бурштину, доломіту, вапняку мармуризованого, каоліну первинного, підземних вод мінеральних природних столових, підземних вод питних для нецентралізованого водопостачання, підземних вод мінеральних лікувально-столових, підземних вод технічних», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що в ході торгів сукупна початкова ціна лотів з 22,07 млн грн зросла до 59,79 млн грн.

Найдорожчим лотом стала ділянка Поляна на Рівненщині з покладами бурштину. Переможець торгів, ТОВ «Стронг-Брук», отримав право на вивчення, розробку та подальше видобування корисної копалини строком на 5 років за 35 млн грн (стартова ціна об'єкта становила 4,64 млн грн).

Читайте також: Компаніям Новинського відновили спецдозволи на користування надрами

Чотири спеціальні дозволи на користування надрами, торги з яких не відбулися, будуть повторно виставлені на електронні аукціони протягом трьох робочих днів.

Як повідомлялося, Державна служба геології та надр України 24 вересня проведе дев’яті в цьому році аукціони, на які виставить на продаж 11 спецдозволів на розробку 11 вуглеводневих ділянок. Загальна початкова вартість лотів становить 739,4 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-