Українське зерно, яке йде транзитом через Молдову, звільнять від фітосанітарного контролю

Українське зерно, яке йде транзитом через Молдову, звільнять від фітосанітарного контролю

Укрінформ
Українське зерно, яке йде транзитом через Молдову, звільнять від перевірок молдовського Національного агентства безпеки харчових продуктів (ANSA).

Таке рішення ухвалив парламент Молдови, передає Укрінформ з посиланням на NewsMaker.

У документі йдеться про тимчасову відмову від застосування закону «Про захист рослин і фітосанітарний карантин» щодо українського зерна, що прямує через територію Молдови в румунські порти Рені та Галац, а також залізницею. Звільнення українського зерна від перевірок діятиме до 14 вересня.

«Цей вид товарів перетинає територію нашої країни у спеціалізованих транспортних засобах, тож ризик ввезення карантинних організмів невеликий. У разі виникнення подій з транспортом або вантажем під час його транзиту через Молдову, перевізники повинні повідомити ANSA протягом двох годин», — йдеться у пресрелізі парламенту Молдови.

Читайте також: Словаччина не готова скасувати заборону на імпорт української сільгосппродукції - Фіцо

Автором законодавчої ініціативи виступив голова парламентської комісії з питань сільського господарства та харчової промисловості Олександр Трубка. За його словами, ухвалення цього законопроєкту дозволить вирішити проблему транзиту товарів нетваринного походження та заторів, що утворилися на молдовському кордоні через збільшення потоку товарів з України.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України затримала в акваторії Одеської області іноземне вантажне судно і його капітана, який допомагав російським загарбникам вивозити з тимчасово окупованого Криму українське зерно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-