Кабмін доручив Нафтогазу викупити додаткову емісію акцій державних ТЕЦ

Кабмін доручив Нафтогазу викупити додаткову емісію акцій державних ТЕЦ

Укрінформ
Кабінет Міністрів доручив НАК "Нафтогаз України" викупити додаткову емісію акцій п'яти державних теплоелектроцентралей, які перебувають в управлінні Нафтогазу.

Про це повідомив у Телеграмі постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

"Доручено акціонерному товариству «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» придбати прості іменні акції акціонерних товариств «Дніпровська теплоелектроцентраль», «Криворізька теплоцентраль», «Херсонська теплоелектроцентраль», «Одеська ТЕЦ» та приватного акціонерного товариства «Миколаївська теплоелектроцентраль», що розміщуватимуться додатково, на загальну суму 4 млрд 923 млн 294 тис. гривень", - написав Мельничук.

Читайте також: Група Нафтогаз за пів року сплатила майже ₴47,2 мільярда податків

Він зазначив, що додаткова емісія проводиться задля збільшення статутного капіталу ТЕЦ. Це сприятиме стабілізації їх фінансово-господарської діяльності, покращенню стану розрахунків за природний газ, оновленню виробничих потужностей та технічної бази.

Як повідомлялося, у серпні 2021 року Кабмін передав акції АТ "Дніпровська ТЕЦ", ПрАТ "Миколаївська ТЕЦ", АТ "Криворізька теплоцентраль", АТ "Херсонська ТЕЦ" та АТ "Одеська ТЕЦ" в управління Нафтогазу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-