Біткойн піднявся до максимуму за два тижні

Біткойн піднявся до максимуму за два тижні

Укрінформ
Вартість найбільшої у світі криптовалюти біткойна у понеділок піднялася до 62 508 американських доларів, найвищого показника за останні два тижні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

На початку сесії торгів біткойн зріс на 8,6% до 62 508 доларів.

При цьому друга після біткойна криптовалюта - Ether також подорожчала - на 6,8%% до 3 322 доларів США.

Зазначається, що біткойн підскочив до двотижневого максимуму в понеділок після того, як спроба вбивства кандидата в президенти США Дональда Трампа підвищила шанси на перемогу на майбутніх виборах колишнього президента, який представляв себе прихильником криптовалюти.

«Він (Трамп – ред.), безсумнівно, позиціонував себе як прихильник криптовалюти, і оскільки шанси на його переобрання були переглянуті після стрілянини на вихідних, це, безумовно, значно підвищило ставки на криптовалютних ринках і біткойна», — сказав ринковий аналітик компанії IG Тоні Сикамор.

Читайте також: Росія почала використовувати криптовалюту для торгівлі з Китаєм - Bloomberg

Як повідомлялося, внаслідок стрілянини, що сталася в суботу в Пенсильванії під час мітингу Трампа, загинула одна особа, експрезидент отримав незначне ушкодження, ще двоє людей зазнали серйозних поранень. Стрільця ліквідував снайпер Секретної служби.

Трамп заявив, що куля пробила йому праве вухо.

У короткому зверненні до нації у неділю вдень Джо Байден закликав американців до єдності – попри всі політичні розбіжності – на тлі замаху на вбивство Трампа.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-