Нафта дешевшає тлі даних про уповільнення китайської економіки

Нафта дешевшає тлі даних про уповільнення китайської економіки

Укрінформ
Ціни на нафту 16 липня знизилися через занепокоєння з приводу уповільнення китайської економіки, що спричинить зниження попиту, хоча зростає консенсус щодо того, що Федеральна резервна система США почне знижувати свою ключову процентну ставку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Ф'ючерси на Brent впали на 21 цент, або 0,25%, до 84,64 долара за барель вранці 16 липня, а американська нафта West Texas Intermediate (WTI) впала на 25 центів, або 0,31%, до 81,66 долара.

Ринковий стратег IG Yeap Jun Rong сказав в електронному листі, що слабша динаміка китайських економічних даних «ставить під сумнів те, що учасники ринку занадто оптимістичні щодо прогнозів попиту на нафту в Китаї».

Згідно з офіційними даними, друга за величиною економіка світу зросла на 4,7% у квітні-червні, що є найнижчим показником з першого кварталу 2023 року та не відповідає прогнозу 5,1% в опитуванні Reuters. Він також уповільнився порівняно з 5,3% зростання в попередньому кварталі, що було спричинене тривалим спадом нерухомості та незахищеністю роботи.

Читайте також: Індія домовляється з РФ про довгострокову нафтову угоду - Reuters

«Показники ВВП і роздрібних продажів у другому кварталі вразили значним відривом, тоді як очікування більш сильних заходів стимулювання на Третьому пленумі можуть зіткнутися з ризиком розчарування», — додав Йіп, посилаючись на ключову зустріч економічного керівництва в Пекіні цього тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-