Huawei продовжує навчати українських студентів за програмою «Насіння для майбутнього»

Huawei продовжує навчати українських студентів за програмою «Насіння для майбутнього»

Укрінформ
П’ять найбільш талановитих студентів із провідних українських університетів пройшли навчання за міжнародною освітньою програмою  «Насіння для майбутнього», організатором якої вже 16 рік є компанія Huawei. Цьогоріч навчання проходило у Римі з 1 до 5 липня. 

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі компанії Huawei.

“Основними темами цьогорічної навчальної події стали: інновації, діджиталізація, сталий розвиток та підприємництво. Участь у заході взяли 150 студентів із 23 країн, серед яких і п’ятеро найбільш талановитих студентів із п’яти провідних українських університетів”, - йдеться у повідомленні.

У компанії уточнили, що Україну представляли студентки, яких попередньо вибрало експертне журі цьогорічного нацвідбору. Це:

  • Анастасія Сидоренко, КПІ ім. Ігоря Сікорського, спеціальність — електронні комунікації та радіотехніка;
  • Алла Пінчук, Національний авіаційний університет -НАУ, спеціальність — електронні комунікації та радіотехніка;
  • Анастасія Курманова, Державний університет інформаційно-комунікаційних технологій, спеціальність — комп'ютерні науки (освітня програма «Штучний інтелект»);
  • Анастасія Товкес — Державний університет інформаційно-комінукаційних технологій, спеціальність — інформаційні системи та технології;
  • Анастасія Моргун — Кошалінська Політехніка, спеціальність — IT management systems.

“Під час програми учасники ознайомилися з останніми тенденціями розвитку 5G, штучного інтелекту, хмарних обчислень, кібербезпеки, протидії зміні клімату тощо. Зокрема, студенти прослухали лекції на теми «5G та цифрова енергія» і «Штучний інтелект та хмарні сервіси». Для талановитої молоді були організовані майстер-класи й тренінги з розвитку професійних навичок від провідних фахівців компанії Huawei. Далі під керівництвом менторів студенти розробляли цифрові рішення для подолання викликів і сталого розвитку місцевих громад, а також готували й презентували власні амбітні стартапи у межах конкурсу Tech4Good”, - додали в компанії.

Нагадаємо, що торік локальна програма «Насіння для майбутнього» відбувалася у Києві з 6 до 13 листопада. Інтенсивна восьмиденна програма проходила на базі Державного університету інформаційно-комунікаційних технологій та столичного інноваційного парку UNIT.City. Проєктами-переможцями минулого року були визначені дрони для збирання нафти з поверхні води, нова система безпеки та діагностики роботи на підприємствах і робот-помічник для дітей з інвалідністю.

Україна є постійним учасником програми «Насіння для майбутнього» з 2016 року. За цей час 100 українських студентів взяли участь у програмі, а найуспішніші з них пройшли навчання і відвідали головний офіс Huawei у м. Шеньчжень. 

“Учасниками «Насіння для майбутнього» стають студенти університетів (технічних та не технічних спеціальностей) із високими результатами навчання, які живуть в Україні, активно цікавляться технологіями, хочуть працювати у сфері ІКТ та використовувати технології у різних галузях. Програма дає можливість отримати сучасні теоретичні знання й практичний досвід, що в майбутньому допомагає молодим фахівцям підвищити свою конкурентоспроможність на ринку праці”, - зазначили в пресслужбі компанії.

Там додали, що «Насіння для майбутнього» це флагманська програма Huawei у сфері корпоративної соціальної відповідальності (КСВ), до якої залучають талановиту молодь з усього світу. Студенти і випускники провідних ВНЗ беруть участь у тренінгах, міжнародних змаганнях і заходах для поглиблення знань з цифрових інноваційних технологій. Програма є платформою для обміну міжкультурним досвідом та дає учасникам змогу опановувати нові цифрові навички для розвитку галузі і місцевих спільнот.

Як повідомлялося, навчальна програма «Насіння для майбутнього» вперше відбулася у 2008 році в Таїланді. У період з 2008 до 2013 року в програмі взяли участь близько 500 студентів, у 2018 році ця позначка сягнула 1 000, а у 2022 році — понад 3 000 учасників. 

Станом на 2022 рік програма залучила до участі понад 15 000 студентів зі всього світу. Вона впроваджена у 139 країнах і регіонах, а з 2020 року проводиться в гібридному форматі — онлайн та офлайн.

Компанія Huawei є провідним світовим постачальником інфраструктури інформаційних і комунікаційних технологій (ІКТ), а також інтелектуальних пристроїв. У компанії працюють понад 207 000 співробітників у понад 170 країнах, які обслуговують 3 мільярди клієнтів і споживачів у всьому світі. В Україні компанія Huawei здійснює свою діяльність із 2000 року. 

Матеріал розміщено згідно з пунктом 3 статті 9 Закону України №270/96-ВР від 03.07.1996 і Закону України №2849-IX від 31.03.2023 та на підставі рахунку.

п.3 ст.9 Закону України №270/96-ВР від 03.07.1996: Інформаційний, авторський чи редакційний матеріал, в якому привертається увага до конкретної особи чи товару, який формує або підтримує обізнаність та інтерес глядачів (слухачів, читачів, користувачів) щодо цих особи чи товару та який розповсюджується за грошову чи іншу винагороду, повинен ідентифікуватися як реклама з дотриманням вимог цього Закону з використанням слова «реклама».

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Фото надане Huawei

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-