Єврокомісія підтримує виділення Україні майже €4,2 мільярда - Шмигаль

Єврокомісія підтримує виділення Україні майже €4,2 мільярда - Шмигаль

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, заявив, що Європейська комісія підтримує виділення Україні майже €4,2 мільярда.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль повідомив у Телеграмі.

"Ця суттєва допомога зміцнить нашу макрофінансову стабільність на тлі тривалої боротьби за свободу. Після отримання цих коштів загальна сума фінансування від ЄС в межах Ukraine Facility сягне 12 млрд євро", - наголосив Шмигаль.

Він висловив вдячність Єврокомісії за позитивну оцінку прогресу України та президентці Урсулі фон дер Ляєн за незмінну підтримку.

"Разом проводимо структурні реформи та працюємо на шляху до нашого спільного майбутнього", - зазначив Шмигаль.

Як зазначили у пресслужбі Міністерства фінансів України, позитивна оцінка Єврокомісії, що відкриває шлях до спрямування Україні першого регулярного траншу в розмірі €4,2 мільярда, ще має бути затверджена Радою ЄС.

У Мінфіні наголосили, що Україна виконала всі дев'ять індикаторів, передбачені Планом України. Реформаційні заходи охоплюють управління державними фінансами, державними підприємствами, бізнес-середовище, енергетику.

Читайте також: Шмигаль обговорив потреби України з представниками Світового банку

Загалом до держбюджету вже надійшло €7,9 млрд у межах програми Ukraine Facility: €6 млрд перехідного фінансування та €1,9 млрд безумовного фінансування. Очікується, що наступний транш Україна отримає восени 2024 року.

Як повідомлялося, відповідно до Плану для Ukraine Facility, протягом 3 кварталу 2024 року Україна планує виконати 9 наступних індикаторів, що дозволить отримати €4 млрд у листопаді 2024 року, зокрема €1,5 млрд становитиме грантове фінансування. Загалом у 2024 році Україна очікує отримати €16 млрд підтримки, з яких €3 млрд буде грантовою допомогою.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Україна направила запит до Єврокомісії на €4,1 мільярда в рамках Ukraine Facility.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-