Рада підтримала право уряду призупиняти виплати за зовнішнім держборгом

Рада підтримала право уряду призупиняти виплати за зовнішнім держборгом

Укрінформ
Парламент одразу у двох читаннях та у цілому ухвалив законопроєкт №11396, який дає право уряду призупиняти виплати за зовнішнім боргом.

Про це повідомив у Телеграмі народний депутат від парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк, передає Укрінформ.

«Рада ухвалила одразу в двох читаннях законопроєкт №11396 щодо реструктуризації боргу. За в цілому – 231», - йдеться в повідомленні.

Фото: Ярослав Железняк, Телеграм

Саме урядовий проєкт закону після повторного засідання Комітету ВР з питань бюджету було винесено на голосування у зал парламенту. 

Документом пропонується надати Кабінету Міністрів право призупиняти виплати за зовнішнім державним боргом до 1 жовтня 2024 року.

«Схоже технічне рішення було вже використане в 2015 році, коли Україна прийняла Закон «Про особливості здійснення правочинів з державним, гарантованим державою боргом та місцевим боргом» у травні, досягла принципових домовленостей з інвесторами в кінці серпня і оголосила про завершення операції у листопаді», - зауважила голова бюджетного комітету Роксолана Підласа.

Читайте також: Вчасна реструктуризація боргу є важливою частиною підтримки України - Марченко

Крім того, цим законопроєктом уряду дозволено взяти державний борг колишнього Укравтодору ($700 млн плюс відсотки), який Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури самостійно реструктуризувати не в змозі.

Як повідомлялося, 17 червня 2024 року Кабінет Міністрів оприлюднив на Лондонській фондовій біржі заяву з пропозицією щодо реструктуризації комерційного зовнішнього боргу України. Пропозиція полягає в обміні всіх 13 серій єврооблігацій або на серію інструментів з фіксованим доходом (прості облігації) та державні деривативні інструменти (варіант 1), або на серію простих облігацій (варіант 2).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-