Уряд вніс до реєстру новий індустріальний парк на Київщині

Уряд вніс до реєстру новий індустріальний парк на Київщині

Укрінформ
Кабінет Міністрів на засіданні 18 липня ухвалив рішення про включення «Грін індастріал парк» у Київській області до Реєстру індустріальних парків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

«Продовжуємо розвивати такий важливий напрямок економічної політики «Зроблено в Україні», як індустріальні парки. Сьогодні до реєстру включили ще один парк, який забезпечить роботою близько 3 000 мешканців Київщини. «Грін індастріал парк» став вже 18-им парком, включеним до реєстру цього року. Це свідчить про посилену зацікавленість бізнесу у роботі в такому форматі», – зазначив заступник міністра економіки Віталій Кіндратів.

«Грін індастріал парк» розміститься на площі 62 га в Новопетрівській сільській територіальній громаді Вишгородського району.

Читайте також: Уряд схвалив законопроєкт про «кешбек»

Розроблена ініціаторами концепція парку передбачає залучення в його розвиток близько 6 млрд грн інвестицій. Зокрема, майже 4,3 млрд грн планує вкласти ініціатор його створення - ТОВ «Промислово-технологічний парк «Київщина». Ще понад 1,5 млрд грн очікується від потенційних учасників.

Парк спеціалізуватиметься, зокрема, на виробництві будівельних конструкцій, готових металевих виробів (крім машин і устаткування), харчових продуктів тощо. Концепція парку також передбачає розміщення на його території підприємств, які займаються науково-технічною діяльністю, діяльністю у сфері інформації та телекомунікацій.

Враховуючи сьогоднішнє рішення, в Реєстр індустріальних парків включено вже 86 парків.

Читайте також: На Закарпатті створять новий індустріальний парк

Як повідомлялося, у державному бюджеті на 2024 рік закладено 1 млрд грн на виконання програми розвитку індустріальних парків. Ці кошти підуть на співфінансування облаштування або будівництва інженерно-транспортної інфраструктури, а також часткове відшкодування вартості приєднання до електричних мереж. Прийом заяв за програмою відбуватиметься до 15 серпня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-