OpenAI випустив GPT-4o mini

OpenAI випустив GPT-4o mini

Укрінформ
У четвер виробник ChatGPT – компанія OpenAI - випустила GPT-4o mini, меншу і дешевшу версію своєї найпотужнішої моделі штучного інтелекту GPT-4o.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Стартап, що базується в Сан-Франциско, заявив, що оновлена модель буде доступна вже сьогодні для безкоштовних користувачів і платних передплатників ChatGPT Plus і Team, а корпоративним клієнтам вона буде запропонована наступного тижня.

GPT-4o mini замінює стару модель GPT-3.5 Turbo в ChatGPT.

OpenAI заявила, що GPT-4o mini - це їхня перша модель ШІ, яка використовує нову тактику безпеки під назвою "ієрархія інструкцій". Мета цього підходу полягає в тому, щоб змусити ШІ-систему надавати пріоритет одним інструкціям над іншими, щоб людям було складніше змусити інструмент робити те, чого він не повинен робити.

Спочатку GPT-4o mini зможе приймати і генерувати текст і зображення. Згодом, за словами представників OpenAI, він зможе обробляти й інші типи контенту.

Читайте також: Ілон Маск відкликав позов проти OpenAI та Сема Альтмана

OpenAI представила GPT-4o в травні, представивши його як кращого цифрового асистента з можливістю обробки аудіо та візуальної інформації в режимі реального часу. Але запуск деяких з цих функцій було відкладено, оскільки OpenAI працює над вирішенням потенційних проблем безпеки. GPT-4o mini пропонує деякі з цих функцій, і з часом OpenAI планує додати ще більше.

Як повідомляв Укрінформ, користувачі безкоштовного ChatGPT тепер можуть мати доступ до кастомних GPT - аналізувати графіки, задавати питання про фотографії та інші функції, які є в платному GPT-4o.

Фото: Gabby Jones/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-