Нафтогаз здійснив платежі за єврооблігаціями відповідно до умов реструктуризації

Нафтогаз здійснив платежі за єврооблігаціями відповідно до умов реструктуризації

Укрінформ
НАК «Нафтогаз України» здійснила обов’язкові платежі за єврооблігаціями відповідно до графіка реструктуризації.

Про це повідомив голова правління компанії Олексій Чернишов, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Нафтогазу.

«За умовами реструктуризації Нафтогаз здійснив обов'язкові платежі, наступний планується у листопаді 2024 року. Ми сумлінно виконуємо взяті на себе зобов’язання», - сказав Чернишов.

Він наголосив, що вихід з дефолту демонструє міжнародним партнерам надійність компанії і дає можливість Нафтогазу залучати нові капітальні інвестиції для свого розвитку.

Як повідомлялося, у червні 2023 року Кабінет Міністрів погодив умови реструктуризації єврооблігацій НАК «Нафтогаз України» з термінами погашення у липні 2022 року та у листопаді 2026 року, щодо яких компанія досягла згоди з інвесторами.

У липні 2022 року уряд пішов на дефолт за єврооблігаціями Нафтогазу, не дозволивши виконати зобов’язання перед держателями єврооблігацій щодо здійснення необхідних платежів для сплати основної суми і відсотків (щодо випуску 2022) та відсотків (щодо випуску 2024 року).

У липні 2019 року Нафтогаз залучив фінансування на міжнародному ринку капіталу через випуск єврооблігацій на суму 600 млн євро та 335 млн дол. Компанія розмістила п’ятирічні облігації в євро з дохідністю 7,125% та трирічні в доларах з дохідністю 7,375%. Через три місяці, у листопаді, НАК розмістив 7-річні єврооблігації на суму 500 млн дол. під 7,625% річних. Загальний обсяг всіх трьох випусків євробондів оцінюється в близько 1,5 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-