Фонд державного майна у першому півріччі 2024 року реалізував 213 лотів

Фонд державного майна у першому півріччі 2024 року реалізував 213 лотів

Укрінформ
За шість місяців 2024 року Фонд державного майна України продав на аукціонах 213 лотів, найбільше – у Рівненській області.

Про це повідомив голова ФДМУ Віталій Коваль у Телеграмі, передає Укрінформ.

«За 6 місяців Фонд держмайна продав 213 лотів. До успішних аукціонів долучилося майже 1,2 тис. учасників, а конкуренція досягла в середньому 5,5 пропозицій на торги. Завдяки активності учасників ціна лотів зросла у 2,5 раза від стартової», - йдеться у повідомленні.

За інформацією Коваля, беззаперечним лідером приватизації за цей період стала Рівненщина. За пів року в області приватизували 25 об'єктів (майже 12% загальної кількості). В успішних торгах регіону було найбільше учасників – 165. Дохід від продажу держактивів на Рівненщині наблизився до 167 млн грн і це теж один з кращих результатів – третє місце серед всіх областей.

Другу позицію за кількістю приватизованих об'єктів займає Сумська область (20 успішно проданих лотів), третю – Волинська (17).

Серед всіх регіонів найменша кількість приватизованих активів була у Чернівецькій області - всього 3.

На Донеччині, Луганщині з очевидних причин взагалі не реалізували держактиви, на Херсонщині теж не приватизували жодного об'єкта, хоча на частково окупованому Запоріжжі продали 9 лотів.

Найбільший дохід до бюджету – 236,2 млн грн – приніс продаж всього 6 лотів у Києві. На другому місці – Львівщина (майже 227,7 млн грн надходжень від приватизації 15 активів). А найменша сума – 2,2 млн грн – результат 4 торгів на Тернопільщині.

Читайте також: В Україні стартувала велика приватизація: перші об’єкти виставили на торги

Щодо активності участі в торгах, то другу та третю позицію тут зайняли Житомирщина та Полтавщина з результатом у 105 та 83 учасники відповідно. А до аукціонів в Київській області долучилося найменше гравців ринку – лише 13.

Як повідомлялося, Фонду державного майна у січні – травні 2024 року вдалося реалізувати на приватизаційних аукціонах 181 об’єкт державної власності на загальну суму 965,167 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-