АРМА передали чотири гелікоптери і два літаки підприємців із Криму, які фінансували російську агресію

АРМА передали чотири гелікоптери і два літаки підприємців із Криму, які фінансували російську агресію

Фото
Укрінформ
За матеріалами Держбюро розслідувань в управління АРМА було передано чотири гелікоптери та два літаки кримських підприємців, яких правоохоронці викрили на фінансуванні збройної агресії РФ.

Про це поінформувала пресслужба ДБР, передає Укрінформ.

"За матеріалами ДБР в управління Національного агентства з виявлення активів (АРМА) передано чотири гелікоптери Мі-2 та два літаки АН-2. Літальні апарати належали кримським підприємцям, викритим Бюро на фінансуванні збройної агресії РФ", - зазначили у ДБР.

У відомстві нагадали, що в січні 2024 року Держбюро розслідувань повідомило про підозру у фінансуванні дій, вчинених з метою зміни меж території України (ч. 3 ст. 110-2 ККУ) дев'ятьом підприємцям, зареєстрованим на території АР Крим, які займаються рекреаційним та агропромисловим підприємництвом.

"Вони займались бізнесом на тимчасово окупованих територіях України та сплачували податки країні-агресору, фінансуючи збройну агресію РФ. Слідство встановило, що у власності фігурантів на контрольованій території України знаходяться гелікоптери та літаки. Для запобігання їх перереєстрації на підставних осіб за клопотанням прокурора суд їх арештував", - поінформували у пресслужбі.

За даними правоохоронців, після реалізації авіапарку кошти будуть спрямовані на придбання облігацій внутрішньої державної позики "Військові облігації".

Процесуальне керівництво у справі здійснює Черкаська обласна прокуратура.

Читайте також: АРМА виставило на продаж квадроцикли й баггі Медведчука

Як повідомлялося, Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) виставило на аукціони на платформі Prozorro.Продажі понад 67 тис. л засобів захисту рослин російського виробництва, ввезених в Україну через Білорусь.

Фото: ДБР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-