Нацбанк починає вилучати з обігу старі купюри у 500 гривень

Нацбанк починає вилучати з обігу старі купюри у 500 гривень

Укрінформ
Національний банк України оголосив про початок вилучення з обігу банкнот номіналом 500 гривень зразків 2003-2007 років із 1 серпня 2024 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба НБУ.

У Нацбанку зазначили, що ініціатива спрямована на оновлення грошової маси в країні. Це зумовлено тим, що купюри попереднього випуску, які циркулюють уже близько двох десятиліть, значно втратили свою первісну якість.

«З 1 серпня 2024 року Національний банк розпочинає вилучати з обігу банкноти номіналом 500 гривень зразків 2003 - 2007 років з метою поступової їх заміни на банкноти сучасного покоління», - йдеться у повідомленні.

У Нацбанку акцентували, що з 1 серпня 2024 року банки України не видаватимуть із кас такі банкноти за всіма видами готівкових операцій, а НБУ припинить підкріплювати ними каси банків.

Водночас 500-гривневі купюри старого зразка залишатимуться дійсним платіжним засобом. Громадяни зможуть продовжувати ними розраховуватися без обмежень, їх не потрібно спеціально обмінювати.

Читайте також: Нацбанк збільшив аграріям термін повернення валютної виручки

Як повідомлялося, з 1 жовтня 2020 року Національний банк України розпочав поступове вилучення паперових грошей 2003 - 2007 років випуску та їх заміщення банкнотами нового покоління.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-