Бізнес із початку року отримав понад ₴50 мільярдів доступних кредитів

Бізнес із початку року отримав понад ₴50 мільярдів доступних кредитів

Укрінформ
В Україні з початку року підприємці отримали понад 13 тисяч пільгових кредитів на більш як 50 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

“Від початку 2024 року українські підприємці отримали 13 394 пільгових кредитів за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» на загальну суму 50,8 млрд гривень. Дві третини від цієї суми приходиться на сектори сільського господарства та переробної промисловості”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що протягом минулого тижня підприємці взяли ще 275 таких кредитів на суму 717 млн грн. Загалом від початку дії програми було видано 92,4 тис. кредитів на суму 317,7 млрд грн.

Перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко зазначила, що уряд поступово модернізує програму доступних кредитів. Нещодавно було розширено програму на відновлення енергетичних спроможностей бізнесу. Українські банки вже почали видавати перші кредити на придбання та встановлення українськими виробниками сонячної електростанції та когенераційних установок.

Читайте також: Українські банки почали видавати безвідсоткові кредити на сонячні панелі та вітрові установки

Цього тижня до програми змогли долучитись об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельні кооперативи (ЖБК). Вони отримали можливість залучати кошти по пільговій ставці для купівлі та встановлення генеруючих установок, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел, а також установок зберігання електричної енергії та допоміжного обладнання.

Як повідомлялось, участь у програмі «Доступні кредити 5-7-9%» беруть 46 банків, найбільшу кількість кредитів від початку дії програми видали «Приватбанк» (42,7 тис.), «Ощадбанк» (14,2 тис.) та «Райффайзен Банк Аваль» (5,4 тис.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-