Кредитори банків-банкрутів отримали за пів року понад ₴1,6 мільярда

Кредитори банків-банкрутів отримали за пів року понад ₴1,6 мільярда

Укрінформ
У I півріччі 2024 року неплатоспроможні банки, що перебувають в управлінні Фонду гарантування вкладів, спрямували на погашення вимог своїх кредиторів 1 605,3 млн грн, з яких близько 427 млн грн – це погашення вимог НБУ як забезпеченого кредитора.

Про це повідомила пресслужба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб

За даними ФГВФО, із них 815,9 млн грн спрямовано на задоволення вимог 3-ї черги; 79,6 млн грн – кредиторам 4-ї черги (фізосіб і ФОП, які не є пов’язаними особами банку, у частині, що перевищує суму, виплачену Фондом) та 282,2 млн грн – 7-ї черги (юросіб-клієнтів банку, які не є пов’язаними з банком особами). Решту коштів отримали кредитори інших черг.

Читайте також: Фонд гарантування виставив на повторні торги пул кредитів «МР Банку»

У цілому станом на 1 липня 2024 року банки, ліквідацію яких здійснював Фонд, задовольнили вимоги кредиторів на загальну суму 70 384 млн грн, з яких понад 18 млрд грн погашено забезпеченим кредиторам, у т. ч. 16 719,7 млн грн – НБУ (включно за рахунок звернення стягнення на предмет застави та майна поручителів).

Як повідомляв Укрінформ, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб цього тижня виставив на продаж активи банків, що ліквідуються, на суму 497,4 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-