В Україні подорожчали кавуни

В Україні подорожчали кавуни

Укрінформ
Українські виробники кавунів змогли підвищити відпускні ціни на продукцію в середньому на 23%, після різкого зниження минулого тижня.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в EastFruit.

“Уже сьогодні виробникам вдається відвантажувати кавуни по 7-15 грн/кг ($0,17-0,36/кг), що в середньому на 23% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня”, - йдеться у повідомленні.

Аналітики ринку подорожчання в даному сегменті пов’язують зі скороченням пропозиції кавунів з місцевих господарств. Через високу температуру повітря і посуху, що вже котрий тиждень спостерігаються в більшості регіонів країни, частина врожаю цих баштанних загинула в полях.

Проте гравці ринку поточну ситуацію вважають тимчасовою. За їхніми словами, щойно збиральні роботи відновляться, пропозиція кавуна на ринку зросте, що призведе до стрімкого цінового зниження.

Вони відзначають, що якість кавунів у полях помітно погіршилася через сонячні опіки, а отже, істотно збільшиться відсоток некондиційної продукції, яку фермери прагнутимуть реалізувати якнайшвидше. Пропозиція баштанних на внутрішньому ринку може також збільшитися, адже деякі господарства в центральних і західних областях тільки розпочали збирання кавунів.

Зазначається, що сьогодні кавуни в Україні пропонуються до продажу в середньому на 52% дешевше, ніж у другій половині липня 2023 року.

Читайте також: На деокупованій Херсонщині зібрали перші 160 тонн кавунів

Як повідомлялось, місцеві тепличні огірки в українських господарствах подорожчали в середньому на 40%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-