США вже надали Україні $82 мільярди допомоги і це більше, ніж просто правильно - заступниця міністра

США вже надали Україні $82 мільярди допомоги і це більше, ніж просто правильно - заступниця міністра

Укрінформ
Сполучені Штати надали Україні 82 млрд доларів допомоги з початку повномасштабної агресії Росії. Це інвестиція в трансатлантичну безпеку та демократичні цінності.

Про це заявила заступниця міністра торгівлі США Маріса Лаго на брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«У практичному плані США продовжують мобілізацію широкого кола союзників для надання військової, економічної та гуманітарної допомоги Україні. Зі свого боку Сполучені Штати надали Україні 82 мільярди доларів допомоги з початку цієї війни. Підтримувати Україну – це більше, ніж просто правильно; це інвестиція в трансатлантичну безпеку та демократичні цінності, які ми всі дуже цінуємо», – сказала Лаго.

Заступниця міністра зауважила, що пов’язує американські компанії з нагальними потребами України, як-от оборона та енергетика, та наголосила, що США і партнери не чекають на завершення війни, щоб розпочати план реконструкції України.

Читайте також: Пентагон виділяє ще $2 мільярди на допомогу Україні

Вона додала, що зустрілася під час свого візиту до Києва з першою віцепремʼєр-міністеркою Юлією Свириденко, міністром з питань стратегічних галузей промисловості Олександром Камишіним та заступником міністра цифрової трансформації Олександром Борняковим.

Як повідомлялося, в пʼятницю до Києва прибула заступниця міністра торгівлі США Маріса Лаго для зустрічей з бізнес-спільнотою, підприємцями та представниками уряду України, щоб обговорити, як приватний сектор США може долучитись до підтримки відновлення економіки нашої країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-