Замість військового збору можуть підвищити ПДВ - Стефанчук

Замість військового збору можуть підвищити ПДВ - Стефанчук

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук не має сумнівів, що підвищення податків відбудеться, проте парламент може не схвалити урядової законодавчої ініціативи.

Таку думку Стефанчук висловив в інтерв’ю «Українським новинам», передає Укрінформ.

«Я думаю, що ми всі дорослі люди і свідомі того, що війна - це найбільший поглинач коштів, який є в державі. І тому логічно, що кошти повинні поповнюватися… Є філософія, яку запропонував уряд, - у багатьох місцях взяти по трішки, щоб продемонструвати необхідність надходження в бюджет абсолютно конкретної цифри. Існує інша модель - взяти один податок, який має найширшу базу обслуговування, а саме податок на додану вартість і підвищити його на певний відсоток», - зазначив Стефанчук.

Спікер українського парламенту підкреслив, що рішення про підвищення податків у певному вигляді залежатиме від ходу дискусії у парламентському податковому комітеті.

Читайте також: Де взяти додаткові пів трильйона на оборону: бачення уряду

Водночас Голова ВР вважає, що законопроєкт про підвищення ПДВ буде простіше ухвалити.

«Якщо твій законопроєкт є справедливим і поширюється на всіх, це викликає менше критики у суспільстві, ніж точкові зміни для якихось конкретних осіб... І тому нам треба теж зрозуміти не тільки, чи ми отримаємо цю необхідну суму, а й скільки голосів за це ми отримаємо в парламенті. Тому я очікую перших слухань у комітеті, після цього будемо визначатися з вірогідною моделлю» – наголосив Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила в цілому закон щодо імплементації положень актів права Європейського Союзу щодо акцизного податку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-