Бізнес дивиться на майбутнє економіки України і оптимістично, і реалістично - Пріцкер

Бізнес дивиться на майбутнє економіки України і оптимістично, і реалістично - Пріцкер

Укрінформ
Американський приватний сектор дивиться на економічне майбутнє України оптимістично і реалістично. Оптимізм ґрунтується на зростанні ВВП, податкових надходжень і створенні нових робочих місць.

Про це заявила спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер на брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

Спецпредставниця зауважила, що привезла до Києва представників американського приватного сектору, тому що вони впевнені в економічній стійкості України і її потенційних та довгострокових перспективах.

«Я думаю, що приватний сектор одночасно оптимістично і реалістично дивиться на економічне майбутнє України. Це буде важко, але оптимізм ґрунтується на фактах і тому, що я бачила особисто за останні кілька місяців. Попри війну Росії, ВВП України зріс на 5% минулого року та на 4,1% у першій половині цього року», – сказала вона.

Пріцкер наголосила, що атаки на енергетику України сповільнюють економіку, але поряд із тим, за її словами, інвестиції зросли на 17%, податкові надходження - на 25%, минулого року було створено 37 тисяч нових підприємств, тобто більше, ніж у 2021 році, і половину з цих бізнесів створили жінки.

«Настав час для нас зосередитися на втіленні бачення відновлення України в реальність. І для цього потрібно забезпечити Україну міжміністерською підтримкою планування, що є справді збільшенням потенціалу технічних експертів, які можуть працювати разом з українцями, щоб сприяти загальнодержавній координації та підтримувати розробку єдиного пакета пріоритетних проєктів», – зазначила представниця США.

Пріцкер вважає, що партнерам варто зосередитися на реформах, що закладуть основи для інвестицій в Україну і її вступу до ЄС та НАТО, також їм варто змусили світ залучити більше капіталу і відновити ринки страхування. Україна ж має допомогти ветеранам, переміщеним особам і біженцям опанувати навичками, необхідними для відновлення країни.

Читайте також: Україна отримає найближчими тижнями $3,9 мільярда від США: Шмигаль зустрівся із Пріцкер

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок до Києва з візитом приїхала спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер та керівники американських компаній Amentum, Clayco Inc та WestingHouse Nuclear.

Спецпредставниця заявила, що це її останній візит, оскільки вона залишатиме посаду згідно з вимогами Конгресу.

Фото: Денис Шмигаль/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-