Доходи місцевих бюджетів зросли на ₴60 мільярдів від плану - Марченко

Доходи місцевих бюджетів зросли на ₴60 мільярдів від плану - Марченко

Укрінформ
Доходи місцевих бюджетів зросли на 60 млрд гривень від плану завдяки зростанню зарплат державного сектору.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко в інтерв’ю РБК-Україна.

«Зараз у нас доходи місцевих бюджетів зросли на 60 млрд гривень від плану. Залишок коштів місцевих бюджетів на єдиному казначейському рахунку (ЄКР) коливається в розмірі 170 млрд гривень», - повідомив Марченко.

За його словами, це економічний чинник. Доходи місцевих бюджетів збільшилися через зростання заробітних плат державного сектору, завдяки впровадженню грейдової системи. 

«Через зростання середньої заробітної плати в цілому по Україні йде наповнення місцевих бюджетів, бо найбільша частка ПДФО скеровується саме до них», - сказав він. 

При цьому міністр фінансів зазначив, що Мінфін вимушений дещо стримувати видатки.

Читайте також: Рахункова палата підтвердила перевиконання доходів держбюджету за І півріччя на 18,8%

«У нас дійсно є обмеження щодо витрат. Пріоритетно спрямовуємо кошти на сектор безпеки і оборони, далі – пенсії та соціальні видатки. І тільки в третю чергу – додаткові потреби органів місцевого самоврядування і державного бюджету. У цій третій черзі дійсно є затримка, але це не критично. З озелененням та бруківкою можна почекати», - сказав Марченко. 

Як повідомляв Укрінформ, у травні 2024 року голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що передача сплаченого військовими ПДФО із місцевих бюджетів до державного, що було вимушеним кроком для підтримки сектору безпеки і оборони, вплинула на місцеві бюджети, проте їх стан залишається стійким.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-