Реструктуризація боргу України: Марченко розповів про перемовини з кредиторами

Реструктуризація боргу України: Марченко розповів про перемовини з кредиторами

Укрінформ
Міністр фінансів України Сергій Марченко повідомив, що реструктуризація зовнішнього боргу України ще не фіналізована, але дозволить зекономити 11 млрд доларів на найближчі три роки.

Як передає Укрінформ, про це міністр сказав в інтерв'ю РБК-Україна.

«Потрібно отримати офіційну згоду двох третин кредиторів. І лише потім, після юридичного оформлення угоди, можна стверджувати, що реструктуризація завершена. Наразі працюють юристи, процес ще не завершився. Є принципова згода з ключовими власниками наших єврооблігацій. І це дуже позитивна новина для України», - наголосив Марченко.

Міністр фінансів підкреслив, що попередні домовленості з кредиторами передбачають істотне полегшення боргового навантаження для України.

Читайте також: Держборг України перевищив ₴6 трильйонів - Мінфін

«Наразі ми можемо говорити про списання 37% від того боргу, який був на початок війни разом із накопиченими відсотками за період відстрочки платежів. Ми можемо говорити про економію більше 11 млрд доларів на найближчі три роки. До 2033 року у нас буде заощаджено близько 23 млрд доларів», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, 22 липня 2024 року Україна досягла домовленостей з Комітетом власників єврооблігацій України щодо реструктуризації боргу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-