Україна відкрита до консультацій щодо транзиту нафти «Лукойлу» - МЗС

Україна відкрита до консультацій щодо транзиту нафти «Лукойлу» - МЗС

Укрінформ
Україна готова долучитися до консультацій з Єврокомісією щодо ситуації довкола транзиту нафти «Лукойлу» в разі задіяння відповідного механізму.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства закордонних справ Георгій Тихий, передає кореспондент Укрінформу.

Тихий зазначив, що Україна високо цінує співпрацю з Європейським Союзом, Угорщиною і Словаччиною та іншими державами ЄС та вітає їхній внесок у застосування санкцій проти Росії, стримування агресії та регіональне співробітництво.

«Положення відповідного рішення РНБО стосується лише комерційної діяльності приватного акціонерного товариства «Лукойл» на території України. Можу єдине що додати, що ми підтверджуємо готовність долучитися до консультацій у рамках механізму раннього попередження відповідно до Угоди про асоціацію Україна-ЄС, якщо Єврокомісія таке рішення про застосування цього додатку ухвалить», – сказав дипломат.

Читайте також: Фіцо у розмові зі Шмигалем розкритикував санкції України проти російського «Лукойла»

Як повідомляв Укрінформ, Словаччина та Угорщина заявили, що припинили отримувати нафту від свого ключового постачальника «Лукойл» після того, як у червні Україна запровадила заборону на транзит ресурсів російської енергетичної компанії через свою територію.

Єврокомісія отримала і вивчає лист від міністрів закордонних справ Угорщини і Словаччини із скаргою на санкції, які Україна застосувала проти компанії «Лукойл».

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-