Херсонський кавун отримав географічне зазначення

Херсонський кавун отримав географічне зазначення

Укрінформ
Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій зареєстрував нове географічне зазначення — Херсонський кавун. Його носитимуть баштанні, вирощені на піщаних ґрунтах Таврійського регіону на території Скадовського, Херсонського, Каховського районів Херсонської області.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України, передає Укрінформ.

«Реєстрація Херсонського кавуна як географічного зазначення є важливою подією для нашого аграрного сектору. Кавун, вирощений на піщаних ґрунтах Таврійського регіону, отримав визнання за свою унікальність і став символом стійкості та відданості українських фермерів, які працюють навіть у складних умовах війни. Цей статус надає виробникам додаткові переваги, підвищуючи їх конкурентоспроможність на внутрішньому та міжнародному ринках», - зазначив заступник міністра економіки України Віталій Кіндратів.

Заявку на реєстрацію географічного зазначення подала громадська спілка «Асоціація виробників херсонського кавуна», представники якої зараз захищають рідну землю від російських окупантів на фронті.

На сьогодні до Державного реєстру України географічних зазначень внесено відомості про 3133 ГЗ. Безпосередньо за національною процедурою зареєстровано 37 об’єктів, серед яких 29 географічних зазначень є виключно для товарів, що походять з території України.

Читайте також: Україна закликає Генасамблею ВОІВ відреагувати на привласнення Росією бренду «Мелітопольська черешня»

В Україні географічне зазначення мають «Мелітопольська черешня», «Кролевецькі рушники», «Петриківський розпис», «Закарпатське вино», «Гуцульська бриндзя».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-