До загального фонду держбюджету в липні надійшло ₴120,3 мільярда - Мінфін

До загального фонду держбюджету в липні надійшло ₴120,3 мільярда - Мінфін

Укрінформ
За оперативними даними, у липні 2024 року до загального фонду Державного бюджету України надійшло 120,3 мільярда гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України.

«За оперативними даними (Державної казначейської служби – ред.) у липні 2024 року до загального фонду державного бюджету надійшло 120,3 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів», - ідеться в повідомленні.

За даними відомства, надходження від Державної податкової служби становили 67,2 млрд грн, серед яких: 23,7 млрд грн - податок на додану вартість із ввезених на митну територію України товарів, 19,6 млрд грн - податок на доходи фізичних осіб та військовий збір, 12,7 млрд грн - акцизний податок; 5,4 млрд грн - податок на прибуток підприємств; 4,9 млрд грн - рентна плата.

Державна митна служба забезпечила надходження до бюджету 47,9 млрд грн.

При цьому виконання місячного розпису доходів загального фонду держбюджету становить близько 105%.

Зазначається, що загалом у липні 2024 року державний бюджет України поповнився на 165,7 млрд грн. Ця сума включає податкові та інші надходження до загального та спеціального фондів.

Окрім того, станом на 30 липня, фонди пенсійного та соціального страхування отримали близько 40,3 млрд грн єдиного соціального внеску (ЄСВ).

Читайте також: Уряд направить ₴3,3 мільярда чистого прибутку Укрексімбанку до резервного фонду

Як повідомляв Укрінформ, у червні 2024 року до загального фонду державного бюджету України надійшло 143,5 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-