США підтримують рішення України будувати додаткові блоки АЕС - заступник міністра енергетики

США підтримують рішення України будувати додаткові блоки АЕС - заступник міністра енергетики

Укрінформ
Сполучені Штати Америки підтримують намір України в середньостроковій перспективі відновити будівництво додаткових атомних енергоблоків.

Про це повідомив заступник міністра енергетики Микола Колісник в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу міністерства.

«США підтримують нас у добудові додаткових блоків і додаткової генерації. І в середньостроковому, і в довгостроковому плані це є досить вагомим пріоритетом України», - заявив Колісник.

За його словами, партнерство України з США не обмежується постачанням палива. Це також взаємодія з американськими компаніями в частині долучення їх технологій для атомно-промислового комплексу України.

Читайте також: Дефіцит електроенергії: Галущенко розповів про ремонт атомних блоків

Раніше спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер під час візиту до Києва заявила, що нарощування атомної енергетики в Україні є доцільним для вирішення проблеми дефіциту енергії внаслідок атак РФ.

Як повідомлялося, уряд України схвалив проєкт завершення будівництва енергоблоків № 3 та № 4 Хмельницької АЕС, які готові на 75% та 25% відповідно. Законопроєкт про завершення будівництва перебуває на розгляді у Верховній Раді.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-