Україна переходить на електронне ліцензування експорту

Україна переходить на електронне ліцензування експорту

Укрінформ
Українські експортери подаватимуть документи та отримуватимуть ліцензії за спрощеною процедурою - в електронній формі.

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки, передає Укрінформ.

Зазначається, що зміни до наказу Мінекономіки «Про порядок ліцензування експорту товарів» передбачають електронне подання та отримання експортних ліцензій.

«Робота над цифровізацією послуг, які надає держава бізнесу, - одна з ключових складових дерегуляції. Нині ми повністю переводимо отримання ліцензій експортерами в електронний формат. Та працюємо над аналогічним спрощенням процедури для імпортерів», – зазначила перша віцепрем’єр-міністерка України – міністерка економіки Юлія Свириденко.

Водночас скорочено перелік необхідних документів та оновлено форми заявок, ліцензій, інструкцій щодо їх заповнення, а також порядок ліцензування, що загалом спрощує процедуру для бізнесу.

Щоб отримати експортну ліцензію онлайн, підприємцям потрібно зайти на сайт my.gov.ua у розділ «Зовнішньоекономічна діяльність» і завантажити необхідні документи в особистому кабінеті. Після перевірки ліцензію надішлють електронною поштою.

Читайте також: Українським морським коридором вже експортували 60 мільйонів тонн вантажів

Також зберігається можливість подання документів у паперовому форматі з опцією отримання ліцензії на електронну пошту за бажанням заявника.

Як повідомлялось, під час воєнного стану експортні та імпортні ліцензії видають безкоштовно, тому додавати квитанцію про оплату держмита не потрібно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-