Цьогоріч 14 тисяч домогосподарств на деокупованих територіях отримають дотації від уряду на утримання худоби

Цьогоріч 14 тисяч домогосподарств на деокупованих територіях отримають дотації від уряду на утримання худоби

Укрінформ
Цього року Кабінет міністрів розподілить 800 млн грн дотації на утримання худоби між 14 тисячами домогосподарств на деокупованих територіях.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час сьогоднішнього засідання уряду, передає Укрінформ із посиланням на його Телеграм.

"Ми також запровадили окрему субсидію для фермерів на деокупованих територіях. Виплачуємо 8 тисяч гривень на 1 гектар обробленої землі. Важлива програма, яка повертає робочі місця та податки в громади, де велися бойові дії. 800 млн грн дотації цього року буде виплачено аграріям, які утримують худобу. Це 14 тисяч господарств. Допомагаємо малим та середнім фермерам, аби розвивати перспективну галузь тваринництва", - сказав він.

Глава уряду додав, що для підтримки невеликих господарств також діє окрема субсидія.

"Малі фермери зможуть отримувати 4 тисячі грн на 1 гектар угідь, де вони працюють. Маємо 1,2 млрд грн в бюджеті на цю програму. Перша хвиля заявок вже пройшла, і за нею будуть виплати для майже 3,5 тисячі агровиробників. Далі — значно більше", - поінформував він.

Читайте також: Фермери відтепер можуть через Держагрореєстр подавати заявки на компенсацію за розмінування

Як повідомляв Укрінформ, Боснія та Герцоговина відкрила ринок для українських виробників м'яса птиці механічного обвалювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-