В Україні з 5 серпня забороняється вилов раків

В Україні з 5 серпня забороняється вилов раків

Укрінформ
У переважній більшості рибогосподарських водних об’єктів України з 5 серпня розпочинається нерестова заборона на вилов раків, у деяких областях заборона стартує пізніше.

Про це повідомляєпресслужба Державного агентства меліорації та рибного господарства, передає Укрінформ.

«З метою збереження та охорони популяції раків у період їх другої линьки, під час якої вони найбільш вразливі, з 5 серпня по 20 вересня на переважній більшості рибогосподарських водних об’єктів України триватиме заборона на вилов цих річкових мешканців», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на водоймах Миколаївщини та у Дніпровсько-Бузькій гирловій системі Херсонської області заборона розпочнеться з 10 серпня.

У профільному відомстві нагадали, що за вилов раків у цей період передбачено покарання від адміністративного штрафу до кримінальної відповідальності. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 грн за кожного виловленого рака.

Читайте також: В Україні запрацювала електронна система управління рибною галуззю еРиба

Як повідомлялось, у водоймах України аномальна спека збільшує ризики мору риби. При виявленні дефіциту кисню у воді потрібна негайна аерація, зокрема, через перелопачування води підвісними моторами або компресорами, які нагнітають повітря у воду. При можливості також варто збільшити проточність води.

Фото з сайту Державного агентства меліорації та рибного господарства

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-