На Вінниччині за понад $15 мільйонів будують «сухий порт»

На Вінниччині за понад $15 мільйонів будують «сухий порт»

Фото
Укрінформ
У Вінницькій громаді будують «сухий порт», який допоможе зв’язати центральні регіони країни з портами великої Одеси та через контейнерний термінал Мостиська з країнами ЄС.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник вінницького міського голови Андрій Очеретний, передає Укрінформ.

«Це буде залізничний термінал, який покращить оперативне перевезення та обробку вантажу, а заразом і експортний та імпортний потенціал нашої держави. Він допоможе зв’язати центральні регіони країни з портами великої Одеси та через контейнерний термінал Мостиська з країнами ЄС», - наголосив Очеретний.

За його словами, сума приватних інвестицій у даний об’єкт становить понад 15 млн доларів, а будівництво поділене на дві черги. Стартували роботи навесні поточного року. Де-факто йдеться про будівництво логістичного хабу з відповідною інфраструктурою, тільки не на морі, а на суходолі.

На першому етапі зведення «сухого порту» буде побудовано залізничну інфраструктуру та перший контейнерний майданчик пропускною спроможністю близько 30 тис. TEU/рік. Тим часом, як 2000 TEU – це місткість контейнерного складу, який також буде побудований на цьому етапі.

Читайте також: Українським морським коридором вже експортували 60 мільйонів тонн вантажів

Наразі вже готова частина залізничних колій, ваговимірювальна система, а також складське приміщення на 3,5 тисяч м2.

Введення «сухого порту» в експлуатацію заплановане на третій кварталі поточного року. До кінця цього року тут працевлаштують близько 50 людей, а загалом планують створити 100 робочих місць.

Як повідомлялось, у с. Горонда Мукачівського району запрацює «сухий порт» для зерна, що експортуватиметься в Європу.

Фото: Андрій Очеретний/Фб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-