Румунія та Сербія підписали меморандум про будівництво газового інтерконектора

Румунія та Сербія підписали меморандум про будівництво газового інтерконектора

Укрінформ
Румунія та Сербія підписали меморандум про взаєморозуміння щодо проєкту будівництва газового інтерконектора, який має з'єднати національні газотранспортні системи двох країн та забезпечити зв'язок між технологічним вузлом Мокрін у Сербії та газопроводом BRUA в Румунії.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на румунський журнал The Diplomat – Bucharest.

"Сьогодні Румунія та Сербія зробили важливий крок для об'єднання газотранспортних систем. Меморандум є основою для обох країн, щоб розпочати інвестиційний проєкт BRUA - Мокрін. Водночас, ми тісно співпрацюємо над прискоренням інтеграції електромереж, маючи всі передумови для повного завершення з'єднання Решіта - Панчево в першій половині 2025 року", - заявив під час підписання міністр енергетики Румунії Себастьян Бурдужа.

Очікується, що газопровід матиме довжину близько 86 км та забезпечить двосторонній потік газу обсягом щонайменше 1,6 млрд кубометрів на рік.

Румунія і Сербія мають намір розпочати фактичне будівництво наступного року та завершити його до 2028 року.

Читайте також: Україна і Словаччина підписали Меморандум про поглиблення співпраці в атомній галузі

Цей проєкт розглядається як важливий крок у зміцненні енергетичної безпеки обох країн та регіональної інтеграції ринків шляхом диверсифікації маршрутів поставок.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні минулого року Сербія та Болгарія завершили будівництво газопроводу, метою якого є зменшення залежності від російського газу шляхом диверсифікації постачання.

Фото: The Diplomat – Bucharest

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-