Нацбанк анулював ліцензії двом страховим компаніям

Нацбанк анулював ліцензії двом страховим компаніям

Укрінформ
Національний банк України анулював ліцензії двом страховим компаніям і ще одній надав дозвіл на добровільний вихід з ринку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Зазначається, що Національний банк України надав дозвіл ТДВ "СК "Варто" на добровільний вихід з ринку шляхом виконання страхового портфеля та погодив план виходу з ринку.

За інформацією регулятора, рішення про вихід ТДВ "СК "Варто" з ринку було ухвалене на загальних зборах учасників страховика 18 липня 2024 року. Після завершення процедури виходу з ринку компанія зобов'язана звернутися до НБУ із заявою про анулювання ліцензії.

Читайте також: НБУ анулював ліцензії семи небанківським фінустановам

Водночас, на підставі власних заяв, НБУ анулював ліцензії на здійснення діяльності із страхування та виключив з Державного реєстру фінансових установ ТДВ "СК "Астрамед" та АТ "СК "ІНГО Життя".

Щодо ТДВ "СК "Астрамед" та АТ "СК "ІНГО Життя", НБУ надав їм дозволи на вихід з ринку шляхом виконання страхового портфеля 5 липня та 28 червня 2024 року відповідно.

За даними НБУ, у 2023 році обсяг страхових премій ТДВ "СК "Варто" становив 29,594 млн грн, ТДВ "СК "Астрамед" - 26,970 млн грн, а АТ "СК "ІНГО Життя" - 293 тис. грн.

Як повідомляв Укрінформ, у травні 2024 року Нацбанк позбавив усіх ліцензій страховика «Саламандра» через здійснення ризикової діяльності, що загрожує інтересам кредиторів та страхувальників.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-