Укроборонпром увійшов до 50 найкращих оборонних компаній світу

Укроборонпром увійшов до 50 найкращих оборонних компаній світу

Укрінформ
АТ «Українська оборонна промисловість» (УОП) за підсумками 2023 року отримало від реалізації продукції на 72% більше коштів, ніж роком раніше, що зробило компанію лідером зростання серед світових виробників озброєння.

Про це повідомила пресслужба УОП, передає Укрінформ.

«Виторг від реалізації військової продукції у 2023 році проти 2022 року збільшився на 72%. Це визначає товариство як компанію, що має найшвидші темпи зростання за цим показником серед 100 провідних світових виробників озброєння», - йдеться в повідомленні.

Загалом у 2023 році Укроборонпром реалізував продукції військового призначення на $2,2 млрд проти $1,3 роком раніше.

Наголошується, що за цим показником Укроборонпром посів 49-те місце у рейтингу TOP 100 Defense Companies 2024. Рейтинг щорічно створює впливовий глобальний ресурс Defense News, що спеціалізується зокрема на тематиці ОПК. У 2022 році компанія посідала у ньому 65-те місце.

Державний концерн «Укроборонпром», правонаступником якого з червня 2023 року є АТ «УОП», входить до рейтингового списку TOP 100 Defense Companies з 2015 року. Попередній найкращий результат – 62-те місце у 2017 році.

Читайте також: В оборонному виробництві почали помітно працювати іноземні кошти - Зеленський

Як повідомлялося, АТ «Українська оборонна промисловість» відкрило своє перше закордонне представництво у столиці США Вашингтоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-