Вимагали хабарі в імпортерів: на Одеській митниці викрили корупційну схему

Вимагали хабарі в імпортерів: на Одеській митниці викрили корупційну схему

Фото
Укрінформ
Служба безпеки викрила на Одеській митниці корупційну схему, яку організував головний державний інспектор одного із митних постів.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

За даними слідства, головний державний інспектор налагодив схему систематичного вимагання хабарів за безперешкодне переміщення товарів через митний кордон. До цього він залучив колегу - інспектора митного посту сусідньої держави, який виступав посередником для ведення «переговорів» з імпортерами та передачі хабарів.

"У разі несплати на перевізників очікували «додаткові» перевірки вантажів та супровідної документації. Це призводило до штучного затягування строків митного контролю і, як наслідок, зривало договірні зобов’язання імпортерів щодо своєчасної доставки продукції замовникам", - зазначають в СБУ.

Оперативники спецслужби затримали обох зловмисників під час одержання хабаря в розмірі $5000 за сприяння у ввезенні партії комплектуючих до мобільних пристроїв.

Раніше правоохоронці задокументували ще один факт отримання фігурантами неправомірної вигоди.

Обом митникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Під час обшуків за місцем проживання посадовця Одеської митниці та в його автомобілі правоохоронці виявили готівку у різній валюті на загальну суму понад 3,5 млн у гривневому еквіваленті.

Читайте також: У Мінфіні розповіли послам G7 своє бачення реформи митниці

Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до корупційної схеми.

Зловмисникам загрожує до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Як повідомлялось, на Вінниччині ліквідували корупційну схему, що приносила посадовцям до 50 млн грн на рік.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-